Hogyan készíthetek kísérőlevelet?

A CVapp.hu oldalon ingyen készíthet kísérőlevelet, amit aztán letölthet és megoszthat. Minden egyes önéletrajz sablonhoz egy kísérőlevél sablon is tartozik, amit önéletrajzával együtt elküldhet álláspályázata részeként. Korlátlan számú kísérőlevél példát olvashat el, egyedi színeket választhat és az eredményt akár PDF formátumban is letöltheti. Arra is lehetőséget biztosítunk, hogy Önéletrajzát és Kísérőlevelét egyetlen közös dokumentumként küldje el, ami mindenki számára egy kényelmes megoldás. Ezt az új funkciót az önéletrajz/kísérőlevél előnézetének jobb felső sarkában található leggördülő lista "Továbbiak" menüpontjából érheti el. Ezután már csak össze kell párosítania a két dokumentumot és már kész is van! Lásd a lenti képernyőképet. 

Kísérőlevél készítése a CVapp.hu oldalon

1. lépés: Jelentkezzen be a CVapp.hu oldalra és a kezdőlapon kattintson az önéletrajzok mellett található Kísérőlevelek fülre.

2. lépés: Új kísérőlevél létrehozásához válassza az "Új Létrehozása" lehetőséget és nyissa meg a szerkesztőt. Lásd a lenti képernyőképet.

3. lépés: Töltse ki a kísérőlevél adatait. Minden kísérőlevél 3 szakaszból áll.

  • A Munkáltató Adatai szakaszban kell megadnia az adott vállalatra vonatkozó adatokat, vagyis a vállalat nevét, illetve ha tudja, a HR-munkatárs nevét. Ha ez utóbbit nem tudja, hagyja a mezőt üresen.
  • A Személyes Adatok szakaszban a saját adatait kell megadni a munkakör megnevezésével együtt. A kezdéshez segítségként önéletrajzából néhány adatot kitöltünk.
  • A Levél Részletei szakaszban a kísérőlevél szövegét fogalmazhatja meg.

4. lépés: Kiválaszthatja az Önnek tetsző sablondizájnt, majd az elkészült kísérőlevelet ingyen letöltheti. A kísérőlevelet PDF formátumban önálló dokumentumként, vagy önéletrajzával összevonva egyaránt letöltheti. Ha önéletrajza mellé kísérőlevelet is küld, javasoljuk, hogy a két dokumentumhoz válassza ugyanazt a sablondizájnt. Lásd a lenti képernyőképet.

  1. Egyéb javaslatok a kísérőlevél elkészítéséhez

Az alábbiakban néhány javaslatot olvashat arról, hogyan írhat eredményes kísérőlevelet.

A kísérőlevél nevének és nyelvének módosítása

A kísérőlevél megnevezése annak a vállalatnak a neve lesz, ahova jelentkezik az állásra. Alapértelmezés szerint, ha sem a munkakört, sem a vállalat nevét nem adja meg, a kísérőlevél "Névtelen" megnevezést kap. Ha sikerül jól elneveznie a kísérőleveleket, vezérlőpultja rendezett és áttekinthető marad.

A kísérőlevél neve alatt található zászló ikonra kattintva módosíthatja a kísérőlevél nyelvét. Ehhez a legördülő listából ki kell választania a megfelelő nyelvet.

Kísérőlevél törlése

Kísérőlevél törléséhez nyissa meg a Vezérlőpulton a Kísérőleveleket és kattintson a Törlés lehetőségre. A kísérőlevél törlése végleges. A törölt kísérőleveleket nem áll módunkban visszaállítani. Lásd a lenti képernyőképet.

Segítség a kísérőlevél megírásához

A kísérőlevél írásához további tippeket blogunkban olvashat. Blogunkhoz az "Elevator" elnevezést választottuk, mert ez tökéletesen kifejezi azt a szándékunkat, hogy cikkeinkkel és tanácsainkkal olvasóinkat egy magasabb szintre szeretnének eljuttatni. A blog célja, hogy olvasóink elérjék kitűzött céljaikat és a kiválasztott ágazat legjobbai közé emelkedjenek. Akár álláspályázata finomításához keres segítséget, állásinterjúra készül vagy a munkahelyi kihívások legyőzéséhez van szüksége tanácsra, az "Elevator" szakértő tanácsadói és szerzői egész biztos jó tippekkel fognak tudni szolgálni. Folyamatosan új tartalmakat jelentetünk meg az önéletrajzírásról, a kísérőlevelekről, a karrier tanácsadásról és egyéb témákról. Idén már több, mint 30 új blogbejegyzést tettünk közzé. Emellett több tucat korábbi blogbejegyzésünket frissítettük, hogy 2022-ben is új ötletekkel és a legfrissebb, szakértői tanácsokkal láthassuk el olvasóinkat.

Elképesztő Kísérőlevél Példák + Ingyenes Letöltés

További segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot Vegye fel velünk a kapcsolatot